Få en grundig undersøgelse med en ultralydsscanning

Har du altid været vant til at dyrke motion og sport uden problemer, eller har du haft en hverdag, hvor du har udført flere opgaver uden problemer? Men nu oplever smerter gentagne gange, når du udføre forskellige handlinger?

Ønsker du en forklaring af dine smerter eller nedsat bevægelighed, så er det måske tid til en ultralydsscanning af led, sener eller muskelstrukturer. Scanningen bliver altid udført af en af fysioterapeut, der er uddannet til netop denne form for undersøgelse.

Der er flere fordele knyttet til en ultralydsscanning og én af dem er, at det giver fysioterapeuten mulighed for, at kigge ind under huden på dig. Scanningen viser nemlig et billede af de berørte dele og skaber et overblik over skadens omfang, hvilke giver et godt grundlag for at påbegynde den korrekte behandling. Du vil opleve, at en ultralydsscanning kan være nødvendig i de tilfælde, hvor der er tvivl om, hvilke dele der er blevet beskadiget, og derfor skal undersøgelsen være med til at vurdere skadens præcise omfang for at kunne tilrettelægge det mest optimale behandlingsforløb.

Hvad kan du selv gøre

Har du pådraget dig en sportsskade eller anden form for fysisk forringelse, så kan du selv gøre flere ting for at komme generne til livs. Ønsker du professionel vejledning, så anbefaler vi dig, at du tager kontakt til autoriseret sundhedspersonale. Det kan kræve forskellige undersøgelser for at være helt sikker på, hvad den rette behandling er for lige netop dig.

Ultralydsscanning er for alle, og oplever du smerter eller gener i forbindelse med overbelastningsskader, eller har du irritationstilstande ved sener eller ledbånd, så bør du måske overveje at få foretaget en scanning. Du kan også vælge at få en ultralydsscanning, hvis du oplever problemer med:

  • Overbelastningsskader
  • Skuldersmerter
  • Knæsmerter