Har du brug for mere opbevaringsplads i din bil? 

Er pladsen i din bil en smule trangt og har du brug for mere opbevaringsplads, så findes der flere løsninger på dette problem. Der kan være mange grunde til, at du har for lidt plads i din bil. Måske har I forøget familien med et ekstra medlem, måske er jeres bil en af de mindre modeller, eller måske kan det være at du og din familie ofte tager på weekendture, hvor det kræver mere opbevaringsplads til alt jeres bagage? Uanset hvad, så er der er flere måder at løse dit problem på. Du kan enten bruge en tagboks eller også kan du vælge at bruge en bagageboks. Ønsker du ikke at købe din egen bagageboks, så kan du overveje leje af bagageboks. Der er som sådan ikke den helt store forskel på en bagageboks og en tagboks. Ønsker du at blive lidt klogere på brugen af bagageboks, så læs med her.   

 

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du vælger en bagageboks. Du bør derfor altid dobbelttjekke, at den passer til din bil. Du skal også tjekke op på bagklap-afstanden. Det betyder at du skal være helt sikker på, at din bagklap kan åbnes helt op, uden at den berøre tagboksen. Er du usikker på, om bagklappen kan åbnes helt, så kan gøre to ting for at beregne afstanden.   

 

  1. Bagklappens åbningsrum udregnes ved at gøre følgende: 
  • Start med at åbne din bagagerumsklap helt op. 
  • Herefter måler du fra midten foran på din bil tagbøjle til det punkt, hvor taget møder bagklappen.
  • Nu skal du sammenligne dette tal for målet på “frihøjden foran”, der er skrevet i tagboksens brugermanual. Er det køretøjs mål større end tallet på listen,. så betyder det, at bagageboksen passer til din bil uden at berører bilens bagklap. 
  1. Mål afstanden mellem tagbøjlerne 
  • Her skal du kigge på den maksimale afstand mellem tagbøjlerne. Er afstanden mellem tagbøjlerne i den rigtige størrelse ifølge tagboksens brugermanual, så har du fuld adgang til bagagerummet. 

Ved nogle tagbokse er det muligt, at flytte den endnu længere fremad på din bil, så det bliver muligt at komme øge afstanden på den og din bagklap.

Størrelser på bagagebokse 

Bagageboksen findes i flere modeller og størrelser, og kan både bruges på bilens tag og til anhængertræk. Det er en smart løsning til dig, der ønsker ekstra opbevaring af dit bagage. Den er desuden med til at gøre turen mere behagelig for dine medpassagerer, da de undgår at skulle sidde oven i den ekstra bagagen på køreturen. Måske ved du, at du vil have en bagageboks, men du ved endnu ikke helt, hvilken størrelse du skal vælge. En bagageboks produceres som sagt i flere størrelser og fås fra S til XXL. 

 

Hvilken størrelser, der er bedst til dig, afhænger udelukkende af, hvad du pakker i den. En bagageboks der rummer 300L, passer til 3 mennesker, og kan indeholde omkring 2-3 stk. 60L kufferter. Bagageboksen på 300L passer altså perfekt til en weekendtur med din partner, venner eller familie. Tæller familien 4 personer, bør du overveje en større bagageboks på 360-400L. Denne model kan rumme 3-4 60L kufferter eller 3-5 par ski. En 360-400L bagageboks passer fint til en campingtur eller friluftstur med din familie. Har du brug for endnu mere plads, så bør du overveje en tagboks der er lidt større. Du kan få en der kan rumme 380-450L, og den passer til 5-7 par ski op til 180 cm eller 3-4 par ski + 4 stk 60L kufferter. Skal familien på en skiferie, så er denne her størrelse at foretrække. Tæller jeres familie 5 medlemmer, så får du brug for en endnu større bagageboks. En bagageboks i str. XL rummer 500L, og kan rumme 5-7 par ski op til 200 cm eller 3-4 par ski + 5 stk. 60L kufferter.  

Der er både fordele ved de store bagagebokse og de små. En stor bagageboks kan som sagt indeholde en masse udstyr, men her skal du huske på, at den også har en større påvirkning på brændstofforbruget. Det giver sig selv at en mindre bagageboks kan rumme mindre udstyr, men den påvirker så heller ikke din brændstoføkonomi så meget som den store boks. Ønsker du ikke at købe din egen bagageboks, så kan du altid se nærmere på dine muligheder for bagageboks udlejning.